Under og etter førerprøven

Olavs Trafikkskole

Under og etter førerprøven

Under førerprøven

 

Når du møter på trafikkstasjonen må du betale gebyr til Statens Vegvesen (pr. dags dato 1070,-) og vise gyldig legitimasjon.

Selve førerprøven varer i 65-70 min og er delt i 3 deler:

-       Klargjøring av kjøretøyet

-       Sikkerhetskontroll (stikkprøve av tilfeldig valgte oppgaver, eksempelvis kontroll av bremser eller spylervæske)

-       Selve kjøringen, som er den mest omfattende delen

 

Kjøringen foregår etter en rute som er bestemt på forhånd, og sensor vil gi deg beskjed underveis hvor du skal kjøre. Du må kjøre og løse oppgaven selvstendig, og prøven vil bli vurdert som en helhet.

 

 

Etter førerprøven

 

Du får vite om du bestod eller ikke med en gang prøven er over, og du vil få en skriftlig begrunnelse for resultatet.

Består du førerprøven betaler du for førerkortet (pr. dags dato 290,-) på trafikkstasjonen, og får et midlertidig førerbevis. Førerkortet blir sendt i posten til deg, eller du kan velge å hente det selv ved Stavanger Trafikkstasjon.

Du må betale og hente ut førerkortet innen 5 år fra førerprøven ble bestått. Husk at det er ulovlig å kjøre uten gyldig midlertidig førerbevis eller førerkort.

Hvis du stryker på førerprøven må du vente i minst 4 uker før du kan prøve på nytt.

Vurderingsskjemaet som sensor fyller ut, får du med deg. Det gir deg informasjon som du kan bruke i forberedelsene til ny førerprøve. Du må betale for ny førerprøve.

Ta kontakt

Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker olavs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Olavs Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn