Øvelseskjøring

Olavs Trafikkskole

En elev som har øvelseskjørt hjemme og tatt førerkort hos Olavs Trafikkskole

Øvelseskjøring

Dersom du ønsker å øvelseskjøre privat, kan vi anbefale å gjøre dette i samråd med oss. Vi kommer gjerne med veiledning og gode råd om hva som bør øves på hjemme. Om ønskelig kan du som ledsager være med i skolebilen i undervisningen som en del av en opplæringen mellom hjem og trafikkskole. Vi vet at dersom våre elever får mengdetrening på hjemmebane, vil elevene få et bedre grunnlag for å bli en sikker og god trafikant.

Elever har lov til å øvelseskjøre privat dersom følgende krav er oppfylt:

  • Eleven har gjennomført trafikalt grunnkurs
  • Er eleven over 25 år, kan øvelseskjøring starte uten trafikalt grunnkurs
  • Eleven er 16 år eller eldre
  • Ledsager med i bilen er over 25 år, og har hatt førerkort i mer enn 5 år
  • Bilen er utstyrt med godt synlig L bak bilen
  • Bilen er utstyrt med ekstra speil i frontruten til ledsager
  • Bilen er godkjent som en personbil klasse B

 

Olavs Trafikkskole er godkjent og autorisert av Statens vegvesen som betyr at vi oppfyller kravene for å drive skole, og at alle lærere har solid pedagogisk utdannelse.

Vi garanterer at du som elev alltid får en god og sikker opplæring. Vi gir individuell opplæring etter moderne undervisnings-prinsipper til alle våre elever. Det er du som elev som skal være i fokus gjennom hele opplæringen hos oss. Våre kjørelærere henter og setter deg av på avtalt sted og tid.

Vi er svært opptatt av å levere høyt faglig nivå på all undervisning, og alle våre trafikklærere er til enhver tid faglig oppdatert. Undervisningen følger læreplaner utgitt av Vegdirektoratet og godkjent av Statens vegvesen.

Før en begynner med øvelseskjøring, må man gjennomføre et trafikalt grunnkurs. Dette kan man ta når man er fylt 15 år. Bruk vår bookingkalender for å finne ledige kurs.
Alle våre elever har i tillegg gratis tilgang til vår elev-app, TABSelev.no, som gir deg som elev full kontroll på trafikkopplæringen. I appen får du time- og saldooversikt, du kan bestille og betale kjøretimer, samt motta meldinger fra din trafikklærer.

Lurer du på noe?
Ta kontakt med oss på 51 66 00 10, send oss en epost eller kom innom våre lokaler i Holbergs gate 15, 4306 Sandnes.
Åpningstider kontor: 8–16

Ta kontakt

Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker olavs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Olavs Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn