Kjøreopplæringens 4 trinn.

Olavs Trafikkskole

Kjøreopplæringens 4 trinn.

Trinn 1

Opplæringen på trinn 1 er trafikalt grunnkurs. Gjennom dette kurset skal du utvikle grunnleggende forståelse for hva bilkjøring innebærer, slik at du har det grunnlaget du trenger for å starte den praktiske opplæringen og øvelseskjøringen. Trinn 1 inneholder blant annet opplæring i førstehjelp og tiltak ved ulykke og mørkekjøring.

 

Trinn 2

På trinn 2 skal du lære å mestre bilen rent kjøreteknisk. Både opplæringen og mengdetreningen på dette trinnet skal gå for seg i områder uten, eller med lite trafikk. Målet er at du skal automatiserer bil-behandlingen så godt at du kan begynne å konsentrere deg om trafikkbildet.

 

For at privat øvelseskjøring skal være trykt, er det viktig at du har gode nok grunnleggende tekniske ferdigheter før du og din ledsager begynner å øve i områder med trafikk. Gode kjøretekniske ferdigheter er også nødvendig for å ha godt utbytte av opplæringen på trinn 3.

 

Trinn 3

På trinn 3 skal både opplæringen og mengdetrening foregå i trafikk. Gradvis skal du øve deg opp til selvstendig å kunne samarbeide med andre trafikanter. Du skal kunne kjøre effektivt og behagelig, miljøriktig og økonomisk. Før du er ferdig på dette trinnet, skal din kjøring være opp mot et ”førerprøve-nivå”

 

Mengdetrening i variert trafikk er derfor svært viktig på dette trinnet. Mot slutten av trinnet skal du gjennomføre sikkerhetskurs på bane (glattkjøring).

 

Trinn 4

Opplæringen på trinn 4 er rettet mot risikoforståelse og selvinnsikt. Her skal du kunne kjøre selvstendig.

Ta kontakt

Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker olavs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Olavs Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn