Vedrørende bestilling av oppkjøring

Olavs Trafikkskole

Vedrørende bestilling av oppkjøring

I forbindelse med gjenåpningen av Statens Vegvesens systemer for bestilling av førerprøver er det nok en gang anledning for privatpersoner å bestille tid for praktisk prøve. Media har hatt bred dekning av de utfordringer bransjen og Statens Vegvesen har hatt med tanke på ventetid og kapasitet og situasjonen medfører en del utfordringer for både trafikkskoler og førerprøvekandidater. Vi på Olavs Trafikkskole ønsker i størst mulig grad å være behjelpelige, og legge til rette for at flest mulig elever skal få kjøre opp tidligst mulig i forhold til når de er klare for det. Slik tilstanden er ser vi nå to muligheter for elever som har bestått teorieksamen;

  1. 1)  Som praksis har vært i flere år ønsker vi at elever gir oss fullmakt for bestilling av oppkjøring. Dette gjøres gjennom www.vegvesen.no/minside - gå til “Bestille tid til oppkjøring” og velg “Gi fullmakt til trafikkskole”. For de som ikke ønsker merarbeid er dette alt du/de trenger å gjøre.

  2. 2)  Alternativet er å jakte på prøvetid selv. Dersom du bestiller prøvetid selv ber vi deg om å tenke gjennom følgende;

    1. a)  Er du ferdig med all opplæring, både obligatorisk og ikke-obligatorisk, før datoen du er i ferd med å bestille? Vi vil selvsagt etterstrebe at alle opplæringsforløp er effektive, men husk at læring går over tid og du skal ha anledning til å reflektere over opplevelser og erfaringer.

    2. b)  Er din trafikklærer og din faste skolebil ledig på prøvetiden du er i ferd med å bestille? Dersom det er uviktig for deg hvilken skolebil du bruker på prøven, og hvilken lærer som følger deg på oppvarming, er selvsagt ikke dette noe å bekymre seg over. Ellers minner vi om at selv om vi prioriterer førerprøver kan vi ikke uten videre avlyse obligatorisk opplæring med andre elever for å frigjøre en konkret lærer og skolebil. HUSK! Det er ditt ansvar å varsle oss skriftlig på epost post@olavs.no når førerprøve er bestilt. Vi ønsker da en kopi av bookingbekreftelse der dato og klokkeslett fremkommer.

Statens Vegvesen forsikrer oss om at de har tatt grep for å sikre kapasitet på alle førerprøveklasser mot neste år, og ber om tålmodighet samtidig som de anerkjenner at den nåværende situasjonen er krevende. Vi ber dere som elever og foresatte om det samme. Det viktigste grepet vi kan ta for å sikre at ventetiden er kortest mulig er å sørge for at bestått-/strykprosenten er nærmest mulig 100% bestått, og sørge for at alle prøver som blir bestilt også blir kjørt. Prøver som kanselleres, særlig på kort varsel, risikerer man at utgår fordi ingen klarer å organisere en kandidat til den. Prøver som ikke bestås sender en kandidat tilbake i køen.

Med ønske om fortsatt godt samarbeid, Olavs Trafikkskole

Ta kontakt

Messenger

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker olavs.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Olavs Trafikkskole AS kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn